İzmit'te Kurtuluş Savaşı siperleri açıldı

İzmit Belediyesi tarafından hazırlanan ve milli mücadele dönemindeki tarihimizi su yüzüne çıkarmak için tamamlanan Kurtuluş Savaşı Siperleri Bahçecik Mevzileri'nin açılışı dün yapıldı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Haziran 2012 20:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Protokol üyeleri açılan siperlerde incelemelerde bulundu

Kentin tarihi değerlerini canlandırmak ve yeni nesillere tarihi hatırlatmak için büyük bir hızla çalışan İzmit Belediyesi, örnek bir davranışa daha imza attı. Bu kapsamda Servetiye Karşı Köyü'nde bulunan tarihi siperleri yenileme çalışmalarını tamamlayan İzmit Belediyesi, Kurtuluş Savaşı Siperleri Bahçecik Mevzileri ve Servetiye Mesire Alanı'nın açılışı dün gerçekleştirildi. Siperlerin açılışına halk ve protokol büyük ilgi gösterdi.

Milli Mücadele ve Kurtuluş Savaşı sıralarında düşmanla savaşılan Kurtuluş Savaşı Siperi'nin açılışına, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Manisa Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi, AK Parti İl Başkanı Mahmut Civelek, Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, AK Parti İzmit İlçe Başkanı Ali Korkmaz, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Başkanı Yunus Coşkun ile vatandaşlar katıldı.

İzmit İlçe Müftüsü Abdulkadir Keşvelioğlu'nun okuduğu Kuran'ı Kerim ile başlayan programda konuşan Belediye Başkanı Doğan, ?Geçmişine sahip çıkmayan geleceğine de sahip çıkamaz. Bu vatan bize kolay emanet edilmedi. Bu nedenle tarihimize sahip çıkmak boynumuzun borcu? dedi. Büyükşehir Belediye Başkanı Karaosmanoğlu ise, geçmişten ders alınması gerektiğini söyleyerek, ?Türk tarihi ibretlerle dolu? diye konuştu.

Genel Başkan Yardımcısı Tanrıverdi de katıldığı programda bir konuşma yaptı. AK Parti'nin belediyecilik anlayışından bahseden Tanrıverdi: ?Tarihimize, kültür ve medeniyetimize sahip çıkmalıyız. Ancak bu şekilde kalıcı oluruz. Hiçbir zaman reddi mirasçı olmadık. Her zaman milletimizle var olduk? açıklamalarında bulundu. İzmit Belediyesi Mehteran Bölüğü'nün gösterisi ile süren programda, protokol üyeleri yapılan siperlerde incelemelerde bulundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber